onsdag den 2. april 2008

Eskulduna musik- og kongrespalads - Bilbao dag 1
Vores guide i Bilbao Itxaco og guiden på Eskulduna viser os udsigten over floden


Dagens faglige besøg var i det gigantisk store musik og kongreshus der var placeret tæt ved floden og tæt ved Guggenheim museet.
Huset er indviet i 1999 og det er en del af planen om at ændre Bilbao. Byggeriet er finansieret af offentlige midler, men driften er finansieret gennem billetsalg, kongresser og andre indtægter.
Der er 5 sale i huset så der kan afholdes 5 forskellige arrangementer. Der er indrettet et særligt lokale til afholdelse af pressemøder til 50 personer. I det lokale var der særligt designede stole der skulle medvirke til en god akustik i lokalet.Bilbao er en gammel søfartsby med eget skibsværft, og det er skibe der har inspireret arkitekten til dette byggeri både i form og i materialevalg. Kunstværkerne omkring huset var også inspireret af havnemiljøet - store "kulbunker" lå på den ene side af huset og der var vand på den anden side af huset.


"Kulbunker" udenfor EskuldunaHusets største sal er auditoriet til 2200 tilskuere - en flot sal med en stjernehimmel en stor sal og stor scene synes vi indtil vi blev inviteret bag scenen.
Her viste sig et gigantisk sceneområde på 1700 m2 - scenen var større en hele auditoriet - og fra kælder til toppen af scenetårnet var der 54 m.
Lastbiler kunne køre lige ind i kælderen så alt udstyr kunne transportes direkte op på scenen.
Vi fik et indtryk af et levende hus der rummede mange aktiviteter - da vi var der havde der netop været afholdt en frisørkongres.Den indvendige og "maritime"
indretning i kongreshuset

Ingen kommentarer: